Skandinavski stil notranjih prostorov

Svetlo, naravno in brezčasno

 

Skandinavsko oblikovan notranji prostor mora biti preprost, uporaben in kar je najbolj pomembno, svetel. Minimalizem je pomembna lastnost skandinavskega stila - kljub temu pa ni nikoli dolgočasen, ampak topel in vabljiv. Ta notranji stil je močno povezan z naravo, kar se odraža v kombinaciji materialov in tekstur. To je stil, ki v vas vzbudi domačnost takoj, ko vstopite v prostor.

 

Oglejte si vse skandinavske artikle

 

Udobni skandinavski notranji prostori

Imamo nekaj nasvetov in trikov za ustvarjanje tipičnega skandinavskega prijetnega vzdušja. Najprej, ni treba da je vse belo. Začnite z belo osnovo in dodajajte naravne barve, kot so črna, siva in pastelne barve v kombinaciji z rastlinami, ki bodo dodale nekaj barve. Toplo in prijetno vzdušje se ustvari z lesenim pohištvom in tlemi, poleg tega pa lahko različne teksture dodate s pomočjo preprog, odej, vzglavnikov in pohištva, ki se ujema z izbrano barvno paleto.

 

 

 

 

 

Poskrbite za svetlobo

Skandinavski notranji prostori so znani po tem, da so svetli in sijoči. Ker ta slog izvira iz Skandinavije, kjer so zime dolge in temne, je pomembno, da notranje prostore doseže čim več naravne svetlobe. Če nimate velikih oken, previdno načrtujte osvetlitev in svetlobo dobro izkoristite tudi z ogledali.

 

 

Oglejte si vse skandinavske artikle

  

Kolekcije

Ali ste videli nekaj, kar vam je všeč? Kombinirajte različne stile!

 

Oglejte si vse stile za 2021