Kako potekajo dražbe?

 • Kako lahko sodelujem na dražbi?

  Za sodelovanje na dražbi moraš imeti svoj račun in vzdevek za dražbe. Udeleženci, ki sodelujejo prvič, bodo morali ob oddaji prve ponudbe ustvariti vzdevek.

 • Vzdevek na dražbi

  Tvoj vzdevek bo prikazan, ko oddaš ponudbo na dražbi. Vzdevek je javno prikazan v zgodovini ponudb. Prejšnje ponudbe si lahko ogledaš s klikom na spodnjo povezavo "oddaj ponudbo", ki prikazuje število ponudb.

 • Kako oddam ponudbo?

  Začneš lahko tako nizko, kot želiš. Ko bo tvoja ponudba presežena, bomo samodejno oddali ponudbo v tvojem imenu (do tvoje najvišje ponudbe). Več o našem sistemu za oddajanje ponudb si lahko prebereš v naslednjem poglavju.

  Tvoja ponudba se poveča za toliko, kot je potrebno, da ostaneš najvišji ponudnik. Ob vsaki oddani ponudbi v zadnjih nekaj minutah dražbe, se časovniku dražbe doda dodatna minuta.

 • Samodejno oddajanje ponudb

  Naš sistem samodejnega draženja omogoča priročno oddajanje ponudb, zato se ti ni treba vedno znova vračati, vsakič ko nekdo preseže tvojo ponudbo. Namesto tega bomo v tvojem imenu oddali novo ponudbo, vendar samo do tvojega najvišjega določenega zneska.

  Ko sodeluješ na dražbi, te prosimo, da navedeš najvišjo ponudbo. Pri tem upoštevaj, da je tvoja najvišja ponudba najvišji znesek, ki ga želiš plačati. Drugi ponudniki ne poznajo tvoje najvišje ponudbe. Tvoja najvišja ponudba je zaupna, dokler jo ne preseže drug ponudnik.

  S pomočjo samodejnega sistema za draženje bomo v tvojem imenu oddali ponudbo, ki temelji na trenutni najvišji ponudbi. Ponudili bomo le toliko, kolikor je potrebno, da ostaneš najvišji ponudnik ali do najvišjega zneska tvoje ponudbe.

 • Ali lahko umaknem ali prekličem svojo ponudbo?

  Ko oddaš ponudbo na vidaXL, skleneš zavezujočo pogodbo. Kljub temu je mogoče ponudbo umakniti pred koncem dražbe, vendar le v izjemnih okoliščinah. Za več informacij se obrni na našo ekipo za pomoč strankam.

  Izjemne okoliščine;

  - Napaka pri vnosu ponudbe, npr. 50 € namesto 5 €.

  - Po oddaji ponudbe se je opis izdelka znatno spremenil.

 • Pravila dražbe

  - Samo novi izdelki

  - Brezplačna dostava

  - Brez dodatnih stroškov dražbe

  - Dražbe že od 1 €

 • Sem zmagovalec dražbe! Kaj zdaj?

  Odpri svojo nakupovalno košarico in kupi osvojeni izdelek. Naročilo moraš zaključiti v 3 dneh.

  Upoštevaj, da ne moreš kupiti istega izdelka, dokler ne zaključiš naročila za osvojeno dražbo.

 • Osvojenega artikla ne želim več kupiti

  Ponudba ali nakup na vidaXL se štejeta za sklenitev pogodbe z obveznostjo plačila. Če meniš, da imaš legitimen razlog za preklic nakupa izdelka, se lahko obrneš na nas in razložiš svojo situacijo.

  Če ni mogoče skleniti dogovora o preklicu in plačilo ni izvedeno, bo neplačani izdelek zabeležen na tvojem računu. Če v kratkem času na računu zabeležiš preveč neplačanih izdelkov, bomo suspendirali tvoj račun.

 


Priloga / priloge

Splošni pogoji Dražbe