Najbolj vroči trendi: Žamet

Moderna eleganca z žametom

 

Žamet poznamo že več stoletij in nobeno presenečenje ni, da je še vedno zelo priljubljen na področju notranjega oblikovanja. Žamet se je kot material čudovito razvil iz temne viktorijanske estetike do takšnega, kot ga poznamo danes.

Najboljše pri opremljanju z žametom je to, da se poda povsod. Paše v vsak prostor ter k različnim vrstam pohištva. Omogoča ustvarjanje drznih dizajnov s posebnimi kosi ali nežnega pridiha z žametnimi dodatki. In ne pozabimo, žamet je odličen za ustvarjanje edinstvenega kontrasta v prostoru.

 

 

Posebni kosi

Žamet je že sam po sebi nekaj posebnega. Ko se uporablja kot privlačen dodatek za notranje prostore, ustvarja neprimerljiv videz. Odvisno od prostora, ki ga opremljaš, izberi kos žametnega pohištva, ki bo privabljal pozornost. Z dodajanjem žametnega kavča v dnevno sobo bo prostor resnično zažarel. Izbiraš lahko med žametnimi chesterfield kavči v živahnih barvah in minimalističnimi kavči s kovinskimi nogami za bolj moderen izgled.

S pomočjo žametne postelje lahko v spalnico dodaš prefinjen pridih. Če želiš elegantno spalnico, izberi podroben dizajn ter svoj prostor odpri s preprostimi linijami v nevtralnih barvah. Priporočamo tudi visoke žametne naslanjače, ki so popolni za ustvarjanje prijetnega kotička za popoldansko branje. Z žametnimi jedilnimi stoli lahko jedilnici dodaš pridih elegance. Izbiraj med modernim dizajnom s plišasto žametno teksturo ali viktorijansko oblogo v temnejšem žametu.

 

 

Razkošni dodatki 

Če so veliki žametni kosi premočni za tvoj okus, potem lahko svoj prostor polepšaš z dodatki. Popolni žametni dodatki so tisti, ki lahko v tvoj dom vnesejo romantičen pridih. V spalnico lahko dodaš žametno nočno omarico ali klop za ob posteljo.
Žametni tabureji so izjemno stilski in udobni, zato so popolni za vsak prostor. Še en privlačen dodatek je žametna klubska mizica, ki predstavlja edinstven način za ustvarjanje elegantnega videza v dnevni sobi. Če ne veš, kako začeti z žametom, priporočamo, da z njimi okrasiš okna. Žametne zavese prostoru dodajajo globino, majhni dodatki, kot so blazine ali senčniki, pa dodajajo bogato teksturo.

 

      

Dramatične barve ali nežni odtenki? 

Če se vrnemo na tradicionalno uporabo žameta, lahko opazimo drzne in dramatične barve v kobinaciji s sijočimi gumbi ali kontrastnimi šivi. Da bo kos resnično zasijal, se odloči za lep žamet v temno zeleni, globoko modri ali vinsko rdeči barvi. Če želiš ustvariti moderen prostor, žamet uporabi na bolj preprost način. Za dodajanje prijetnega in igrivega pridiha v dom izberi roza, nežno zeleni ali celo beli žamet. Ne skrbi, če so ti všeč svetle barve. Izberi žamet, ki je odporen na polivanje, da bo tvoje pohištvo dolgotrajno.