Najbolj vroči trendi: Bela in svetli odtenki

Podcenjena moč umirjenosti

 

Kaj ti pomeni bela barva? Na splošno bela barva spominja na čistost, spokojnost in eleganco. Pri opremljanju notranjih prostorov radi izberemo bele izdelke - pohištvo ali dodatke. Ampak, kakšni se ti zdijo popolnoma beli notranji prostori?

Bela barva je zagotovo brezčasna izbira za dom. Je v skladu z najbolj vročimi trendi, saj beli in svetli notranji prostori privabljajo pozornost. Poglejmo si, kako oblikovati prostor v beli barvi in njenih odtenkih ter čemu se je dobro izogibati.

 

 

Kako oblikovati bele notranje prostore

Bela barva se dobro obnese v vsakem prostoru. Ustvarja mirno in privlačno vzdušje. Bela spominja na eleganco in stil, zato so bele kuhinje zelo priljubljene. Ta barva je popolna za vsak prostor, saj na videz poveča in posvetli tudi najmanjše prostore.

Morda se bojiš, da bodo beli notranji prostori izgledali hladno in neudobno. Da to preprečiš, uporabi več slojev bele barve. Kombiniraj belo barvo in nevtralne odtenke ter tako ustvari prijeten dom. Kako boš to naredil/-a, je tvoja izbira. Izbiraš lahko med posebnimi belimi kosi ter dodaš dodatke v drugih odtenkih. Ali pa se odloči za nevtralno večje pohištvo ter uporabi bele dodatke, da bo prostor nekaj posebnega. Vedno poskušaj ustvariti uravnotežen videz - samo bela nikoli ni dovolj.

 

 

Poskrbi za teksturo 

Bel prostor s teksturami in barvami je eleganten in bogat. Da ne bo preveč hladen, ampak topel in domač, dodaj bogate teksture. Izbira je odvisna od tvojega okusa in sloga, ki ga ustvarjaš. Bela se lepo poda k skoraj vsemu.

Dodaj pohištvo iz naravnega lesa in ustvari skandinavski videz. Bela se odlično poda poleg barvnih ali belih opek - to je osupljiva kombinacija. Marmor bo v družbi bele barve resnično zasijal s svojo kompleksno teksturo. Dodaj bogate tkanine, kot so volna, bombaž ali svila. Poigraj se z različnimi odtenki bele in nevtralnimi barvami ter ustvari toplo minimalistično vzdušje.

 

      

Moč kontrastnih barv

Bela je že sama po sebi zgovorna. Kljub vsemu jo je treba poudariti s čudovitimi kontrasti. Kavč v umazano beli barvi kombiniraj s krem preprogo in drugimi dodatki ter poskrbi za pridih narave v obliki rastlin. Tako lahko ustvariš sveže in prijetne bivalne prostore.

Številni odtenki modre bodo tvoje bele notranje prostore ponesli na naslednjo raven. Mediteranski slog se odlično poda v moderno kuhinjo ter ustvarja počitniški pridih. Bela barva omogoča, da se poigraš s svetlobo v prostoru. V kombinaciji s steklom ter srebrnimi in zlatimi odtenki bodo notranji prostori v beli barvi resnično spokojni.