Najnovejši trendi: Eklektično

Stili so brezčasni, trendi pa vroči

 

Drzno, bogato in privlačno. Dandanes ga lahko vidimo povsod. Eklektičen trend je eden izmed najbolj priljubljenih pristopov na področju notranjega oblikovanja. Nepoznavalcem se ta trend morda zdi kot urejen kaos.

Edinstvena estetika je del eklektičnega trenda. Temelji na različnih stilih pohištva, vzorcih, ki jih sicer ne kombiniramo, in nepričakovani barvni paleti. Dodajanje posebnih kosov pohištva bo ustvarilo presenetljivo harmonijo čutov.

 

 

Ustvari eklektično barvno paleto

Za doseganje bogatega in uravnoteženega eklektičnega vzdušja je treba slediti eni glavni ideji: izberi drzno barvo in jo kombiniraj s prijetnimi nevtralnimi odtenki. Ne pozabi eksperimentirati z barvami, ki lahko ustvarijo več globine. Tako lahko ustvariš močno barvno osnovo, ki omogoča kombiniranje razičnih vzorcev.

 

 

Uporaba oblik in materialov

Eklektičen stil se vrti okrog kombiniranja tekstur, različnih obdobij in stilov. Priskrbi si moderne kose pohištva s čistimi linijami ter jih kombiniraj z bolj masivnimi ali starinskimi kosi. Za posebno vzdušje uporabi materiale, ki bodo resnično izstopali. Marmor in steklo se odlično podata k razkošnim tkaninam, kot sta žamet ali usnje. Potiskan vzorec je nepogrešljiv, ne glede na to, ali gre za tapete, elegantne preproge ali dodatke, saj ustvarja očarljiv pridih.

 

      

Ne pozabi na posebne kose

Ali smo omenili, da mora biti eklektičen dizajn drzen? Potem dodaj drzne kose pohištva, ki bodo prava paša za oči. Upoštevaj velikost prostora in se igraj z njim. Tvoj poseben kos je lahko umetnina, dekorativen predmet ali pa drzen kos pohištva.