24/7 ponudbe
Brezplačna dostava vseh izdelkov
Kiyoh ocena: 4.3 / 5

Žari

 

Kupi svoj žar na vidaXL

Peka na žaru ob lepih poletnih dneh v družbi družine in prijateljev je vedno dobra izbira. Uživajte na soncu in v dobri družbi med čakanjem, da bo hrana na žaru pečena. Na vidaXL boste našli veliko žarov, ki vas bodo spremenili v pravega kuharskega mojstra. Lahko se odločite za običajen žar na oglje, električni žar ali pa namizni žar, če imate manj prostora, ali žar za dimljenje za tiste bolj izkušene kuharje.

 

Na vidaXL so na voljo različni žari

V preteklosti so bili žari na oglje najbolj pogosti, danes pa je na voljo veliko različnih vrst. Spodaj se lahko seznanite z delovanjem najbolj priljubljenih vrst žarov ter spoznate, za katero hrano so najbolj primerni:

 

Plinski žar: Plinski žari so zelo priljubljeni, saj se zelo hitro ogrejejo. To pomeni, da ne boste izgubljali časa za gretje oglja, zato boste lahko takoj začeli s peko na žaru! Priročno je tudi to, da lahko nadzorujete višino plamenov. Na takšen način lahko meso spečete do popolnosti in ga ne zažgete. Pri plinskih žarih morate biti pozorni samo na to, da pred peko preverite, ali imate dovolj plina, saj bi bilo škoda, da bi vam plina zmanjkalo med peko.

Električni žar: Električni žar se hitro ogreje in vam omogoča nadzor nad temperaturo žara. Še ena prednost električnih žarov je ta, da so malo manjši. To omogoča, da jih uporabljate skoraj kjerkoli, tudi če nimate velikega dvorišča. Pri tem imejte v mislih, da boste za uporabo žara potrebovali podaljšek. Torej, pripravite se na svojo zabavo in peko na žaru.

Žar na oglje: Najbolj klasična različica, ki jo lahko kupite, je žar na oglje. Takšen žar zagotavlja, da ima hrana pristen okus. Z uporabo oglja bodo vaša živila dobila prijeten prekajen pridih. Edina slabost žara na oglje je ta, da morate žar pripraviti ob pravem času, saj se mora oglje dobro segreti. Kljub temu lahko z nekaj potrpljenja uživate v prijetni hrani in pristnemu dimljenemu okusu žara.

 

Vzdrževanje vašega žara

Da boste lahko popolnoma uživali v svojem žaru je pomembno, da ga pravilno vzdržujete. Po uporabi je potrebno žar dobro očistiti. Odstranite vse ostanke hrane z rešetke, preostali pepel pa lahko zavržete v običajne smeti. Prepričajte se, da je popolnoma ohlajen, preden ga odvržete! Poleg tega je žar pametno shraniti med zimskimi meseci. Postavite ga v notranje prostore ali ga zaščitite s pokrivalom. Na takšen način lahko preprečite rjavenje zaradi vremenskih vplivov.

 

Naročite žar pri vidaXL

Ko boste našli popoln žar, ga lahko enostavno naročite pri vidaXL. Dostava je vedno brezplačna, ne glede na to kako velik žar naročate!

 

Prikaži več