Nasveti za nakup popolnega naslanjača

Nakup pravega naslanjača je zelo osebna in pomembna odločitev, saj je to prostor za sproščanje po dolgem dnevu. Da bo odločitev malo lažja, smo pripravili seznam najboljših nasvetov, ki bodo v pomoč pri odločanju!

 

Kje začeti pri nakupu naslanjača

Da boš razumel/-a, kako izbrati naslanjač, začni s pregledom trenutnega pohištva v domu. Začni z merjenjem prostora, v katerega boš postavil/-a naslanjač. Ali ustvarjaš prijeten kotiček v svoji spalnici, ali želiš imeti naslanjač v dnevni sobi? Prepričaj se, da se stol po velikosti popolno poda v prostor. To lahko storiš tako, da odrežeš kos papirja v obliki naslanjača in ga postaviš na tla. Okrog stola mora biti dovolj prostora, da lahko diha.

Ampak, kako izbrati popoln stol? Če iščeš privlačen kos pohištva, potem moraš razmisliti o nekaterih stvareh. Spodaj preberi več!

 

Poišči svoj stil

Najprej se prepričaj, da se bo naslanjač popolnoma podal v tvoje notranje prostore. Razišči, kateri stil se najbolje poda k obstoječim prostorom ali ustvari prijeten kontrast.

Naslanjač se lahko uporablja za dopolnitev dekorja – boemski stol se lepo poda v živahen kotiček, chesterfield stol pa odlično izgleda pred kaminom.

Če ti je všeč eklektičen trend, izberi naslanjač, ki je popolno nasprotje tvojim notranjim prostorom. Industrijski naslanjači se popolnoma podajo k podeželskemu dizajnu, običajni naslanjači pa prostoru dodajo pridih romantike.

Izberi barvo naslanjača

Ko se odločiš o namenu uporabe, obliki in materialu stola, je čas, da razmisliš o barvi! Močna barva bo tvoj stol spremenila v privlačen dodatek, nevtralna barva pa se bo lepo podala k drugim kosom pohištva.

Če želiš, da tvoj naslanjač izstopa, ti ponujamo nekaj nasvetov za to, kako izbrati stol prave barve. Razmisli o svojem prostoru, osvetlitvi in tleh. Odloči se za nekaj drznega – hladna barva za svetlejše prostore, za postavitev poleg lesene mizice ali nevtralne stene. Naslanjač v topli barvi se dobro obnese v majhnem prostoru, svetlejši odtenki pa bodo na videz odprli prostor. Dodaj posebne dekoracije, ki bodo resnično poživile prostor.

 

Oblazinjeni naslanjači

Ko kupuješ nov stol je pomembno, da izbereš pravi material. 

  • Če imaš hišne ljubljenčke, izberi blago, ki je preprosto  za čiščenje.
  • Če imaš otroke, se odloči za trpežno blago s pralnimi blazinami.
  • Usnje je zelo elegantna izbira. Visokokakovostno usnje zelo dolgo ostane lepo.

Pomisli na vse načine, na katere se bo uporabljal tvoj naslanjač. Izbiraš lahko tudi med drugimi materiali, kot sta platno ali poliester. Želiš, da bo tvoj novi naslanjač zvezda dnevne sobe? Odloči se za žamet ali volno.

Podstavek stola prav tako prispeva k izgledu. Možnosti so neomejene, zato si zamisli popolno kombinacijo za svoj naslanjač. Lesen podstavek dodaja eleganten izgled, kovinski pa se bolj poda k modernemu stilu. Velike noge so očarljive, ozke pa se bolje obnesejo v manjših prostorih ter lepo pašejo k boemskemu ali skandinavskemu stilu.

 

Stiliranje naslanjača

Če želiš ustvariti privlačno in prijetno vzdušje, je iskanje popolnega naslanjača šele začetek. Pomembno je, da ga kombiniraš s prijetno klubsko ali stransko mizico ter tako ustvariš prijeten kotiček za sproščanje.

Igraj se z različnimi teksturami, ki ustvarijo več globine ter stolu dodaj kontrastno odejo. Izberi boemski vzorec, geometrično obliko ali pa volneno odejo, ki bo zagotovila še več udobja.

Če prostor omogoča, naslanjač kombiniraj s stoječo svetilko. Svetilka poleg naslanjača je zelo praktična, poleg tega pa ustvarja tudi topel in privlačen izgled.

Pri iskanju idealnega stola se mnogi sprašujejo, ali se mora naslanjač ujemati s kavčem. Različne teksture in materiali prostoru dodajajo globino, zato eksperimentiraj z izdelki, ki se sicer ne ujemajo. Če ima tvoj kavč manj teksture, izberi naslanjač v živahnih vzorcih in tako poskrbi za poživitev prostora. Zabavaj se pri izbiri materiala. Kombiniraj različne stile in tkanine, vendar imej vedno v glavi celotno sliko.

Te ideje za nakup naslanjača za dnevno sobo ti bodo zagotovo prišle prav. Da boš opravil/-a najboljši nakup, upoštevaj naše nasvete o tem, kako izbrati pravi naslanjač. Vabimo te, da si spodaj ogledaš naš izbor naslanjačev ter med njimi poiščeš svoj novi stol.