Nasveti za nakup odstavne mizice

Dnevna soba je središče tvojega stanovanja. Tam gledaš filme, se družiš s prijatelji ali pa se sproščaš na kavču z dobro knjigo v roki. Izbira pravega kavča je prvi korak pri ustvarjanju udobnega prostora, ki ga potrebuješ. Če želiš dodati še nekaj stila in praktičnosti, je odstavna mizica nepogrešljiv dodatek.

Ali veš, kako izbrati odstavno mizico, da se bo podala v tvoj sanjski prostor? Najprej imej v mislih to, čemu so namenjene. Odstavne mizice so primerne za odlaganje stvari, ki bodo tako urejene in na dosegu roke. Primerne so za postavitev ob kavč ali stol ter odlično vplivajo na estetiko.

Ker je na voljo toliko možnosti, lahko pride do zmede pri tem, kako izbrati odstavno mizico prave oblike. Enako velja pri izbiri barve odstavne mizice, da se bo podala v tvoj notranji prostor. Da bo tvoja naloga lažja, so tukaj naši nasveti o tem, kako izbrati material odstavne mizice in druge ideje.

 

Zakaj potrebujem odstavno mizico?

Odstavne mizice so vsestranski kosi pohištva. Namenjene so shranjevanju vseh stvari, ki jih potrebuješ med sproščanjem na svojem udobnem kavču. Odstavne mizice do idealne za polepšanje prostora, na voljo pa so v številnih oblikah in stilih. Nadaljuj z branjem in odkrij, katera odstavna mizica se poda v tvoj prostor.

Številni izberejo odstavno mizico namesto klubske mizice. Če želiš, lahko dve podobni mizici združiš skupaj ali pa se odločiš za kombinacijo različnih stilov ter tako oblikuješ poseben prostor. Igraj se z različnimi materiali in oblikami ter ustvari razkošen izgled.

 

Kako izbrati popolno odstavno mizico

Odstavno mizico postavi poleg svojega najljubšega stola ali kavča. Primerna je za odlaganje daljincev, knjig in revij, ali pa skodelice čaja. Pri nakupu odstavne mizice se številni sprašujejo, ali naj bo odstavna mizica višja ali nižja in kavča. Odločiš se lahko za višino, ki je enaka višini naslonjala kavča, standard je med 60 in 80 cm. Idealno je, da je odstavna mizica 2 do 7 cm nižja od naslonjala kavča, saj bo tako doseganje stvari na mizici lažje.

Ker so na voljo v različnih oblikah in velikostih, razmisli o tem, kako veliko odstavno mizico želiš. To je odvisno od velikosti prostora, tvojih potreb in načina uporabe. Pomisli na prostor okrog kavča in ne pozabi na to, da mora prostor dihati. Okrog kavča naj bo dovolj prostora, če je potrebno, se odloči za manjšo odstavno mizico. Takšna postavitev ne zapolni celega prostora in zato ustvarja zračen prostor.

Odstavne mizice so odličen dodatek, če želiš okrasiti svojo dnevno sobo. Za razumevanje tega, kako široka naj bo stranska mizica, pomisli na to, kako jo želiš uporabljati. Če želiš nanjo postaviti knjige, revije ali svetilko, mora biti namizje široko vsaj 55 cm. Nekatere imajo več možnosti za shranjevanje, na primer predale ali police. Priporočamo, da se odločiš, čemu bo mizica služila, preden nadaljuješ z naslednjim korakom – estetiko odstavne mizice.

 

Kies barstoelen met armleuningen als je houdt van comfort. 

Poišči odstavno mizico, ki ti bo resnično všeč

Odstavne mizice so nam všeč, ker pri oblikovanju prostora ponujajo največ možnosti za kreativnost. Če te zanima, ali se mora odstavna mizica ujemati z drugimi stvarmi, je vse odvisno od vzdušja, ki ga želiš ustvariti. Oglejmo si našo ponudbo miz različnih oblik, stilov in barv.

 

Oblika

Okrogle odstavne mizice so popolne za majhne prostore. Odlično izgledajo v vsaki postavitvi ter se dobro obnesejo kot dodatek stolu brez naslonjal ali kavču. Okrogle odstavne mizice lahko prostoru dodajo geometrični stil.

Kvadratne odstavne mizice so odlične za postavitev najljubše svetilke. Ponujajo več prostora za shranjevanje ter se prilegajo v kotne prostore ali poleg kavča. Kvadratne odstavne mizice bodo tvoji dnevni sobi dodale drzen videz.

 

Stil

Stil, v katerem je oblikovana odstavna mizica, je zelo pomemben. Da mizica ne bo prevladala, si oglej svoj prostor. Če ti je všeč minimalističen bivalni prostor, lahko za kontrast dodaš drzno odstavno mizico. Odloči se za leseno ali betonsko mizcio, takšno z okrasnimi dodatki ali posebnim podstavkom. Živahne barve poživijo prostor in ustvarjajo čudovite kontraste.

Manj je vedno več. Še posebej, če so v tvoji dnevni sobi veliki kosi pohištva, oblazinjeni kavči in vzorčaste dekoracije. Izberi odstavno mizico s čistimi linijami in ozkimi nogami ter ustvari odprt prostor. Ne pozabi, da lahko kombiniraš različne odstavne mizice in se morda odločiš tudi za stilsko teksturo. Odloči se za nevtralne odtenke in se igraj s transparentnostjo materialov.

 

Material

Če želiš izbrati popolno odstavno mizico, si najprej oglej druge mize in kose pohištva v svoji dnevni sobi. Odloči se za odstavno mizico iz betona ali kovine, ki se bo lepo podala k veliki leseni klubski mizici. Če imaš temen prostor, priporočamo odstavne mizice iz akrila ali stekla. Tako lahko v svoj prostor vneseš svetel in živahen izgled.

Marmor je estetsko brezčasen, zato je prava izbira za odlaganje pijače. Odločiš se lahko tudi za steklene ali kamnite odstavne mizice. Za še boljši izgled se odloči za moderne kombinacije kovine – baker in aluminij, s trdnim lesom.

Na svojo odstavno mizico glej kot na odličen dekorativni kos pohištva s prostorom za shranjevanje. Igraj se z različnimi barvami in materiali ter oblikuj prijetno dnevno sobo. Upoštevaj naše preproste nasvete o tem, kako izbrati odstavno mizico in uživaj v svojem novem in stilskem dodatku.