Nasveti za nakup klubske mizice: kako izbrati pravo

Pri oblikovanju dnevne sobe je treba pozornost nameniti nekaterim stvarem. Potrebuješ na primer kavč, ki prinaša potrebno udobje, fotel  za sproščanje in odlično TV enoto. Poleg tega so na voljo tudi modne preproge, ki resnično povežejo prostor. Eden izmed kosov pohištva, ki ga pogosto spregledamo, je  klubske mizice. Torej, kako izbrati najboljšo klubsko mizico?

Tvoja klubska mizica je kos pohištva, ki poveže dnevno sobo ter predstavlja popolno kombinacijo stila in praktičnosti. To je prostor za odlaganje kave, najljubše knjige, daljinca ali telefona, primerna pa je tudi za uživanje v TV večerji.

Ali potrebuješ novo klubsko mizico? Potem priporočamo, da si ogledaš naše nasvete za nakup klubske mizice. Preberi vse, kar moraš vedeti o nakupu popolne mizice!

 

Prepričaj se, da so dimenzije prave

Vsak nakup pohištva se začne z merjenjem. Ker so klubske mizice boljša polovica vašega kavča ali fotelja, se morajo dobro ujemati tudi po dimenzijah. Klubska mizica naj bo približno enako visoka kot kavč, ali pa do 5 cm nižja od sedeža. Višji kavči potrebujejo višje klubske mizice, še posebej, če imaš pestro družabno življenje. Takšna postavitev ponuja več udobja za odlaganje pijače na klubsko mizico.

Pri razmišljanju o velikosti klubske mizice, višina ni edina stvar, na katero je treba pomisliti. Kot omenjeno že prej, se mora klubska mizica ujemati s kavčem, še posebej po dolžini. Odvisno od vrste kavča, naj bo dolžina mizice enaka dvema tretjinama kavča. Tako bo zagotovljena praktičnost pri uporabi klubske mizice, z vseh strani kavča.

Pozornost nameni temu, da bo okrog mizice dovolj prostora. Standardne dimenzije, ki nudijo dovolj prostora, so 30 do 45 cm med kavčem in mizico. Če nasproti klubske mizice stoji TV stojalo, naj bo od mizice oddaljeno vsaj za 60 do 76 cm. Takšna postavitev ustvarja dovolj prostora za dobro kroženje zraka ter prostor naredi bolj zračen in kompakten.

Pri nakupu idealne klubske mizice je zelo pomembno merjenje prostora, ki je na voljo. Prav tako pomembna je oblika mizice, saj različne oblike izgledajo popolnoma drugače.

 

Katera oblika klubska mizica je popolna zate?

To je popolnoma odvisno od tega, kako izgledajo drugi prostori v tvojem domu. Če imaš otroke, priporočamo okroglo ali ovalno klubsko mizico. So otrokom prijazne ter odlično izgledajo. So varne za otroke, pa tudi čudovite za ustvarjanje prijetnega vzdušja, ki ga pravokotne mize ne morejo. Okrogle in kvadratne mize se bolje podajo v majhne prostore, saj ustvarjajo občutek globine.

Če iščeš klubsko mizico za svojo dnevno sobo, se lahko igraš z različnimi oblikami in stili. Pravokotne in ovalne klubske mizice so boljše za večje prostore. Pred svoj kavč postavi eno veliko pravokotno mizo ali pa izberi komplet 2 ali 3 mizic za še bolj privlačen izgled.

Material in stil

Pri izbiri popolne mizice te lahko zmede ogromno možnosti, ki so na voljo. Les je še vedno ena izmed najbolj priljubljenih možnosti, saj je ta material tako brezčasen. Obstaja veliko podrobnosti, zaradi katerih bo tvoj nakup edinstven. Odloči se za klasičen mahagonij, če želiš bolj tradicionalen dekor, ali pa se odloči za klubsko mizico iz tikovine, če ti je všeč boemski izgled. Če te mika les, se odloči za vintage izdelke ali mizice iz predelanega lesa.

Če imaš moderne ali industrijske notranje prostore, je na voljo ogromno izbire, na primer steklo, kovina, steklena vlakna ali marmor. Ti materiali odlično izgledajo ter omogočajo kreativno oblikovanje prostorov. Pri tem ne pozabi, da so steklene klubske mizice ali kovinske mizice z ostrimi vogali manj varne za otroke. Če imaš hišne ljubljenčke, se odloči za mizico s površino, ki je preprosta za čiščenje.

Ne pozabimo na usnje, žamet in celo svilo. Ja res je, lahko imaš žametno klubsko mizico, saj lahko te prestižne tkanine običajno mizico spremenijo v privlačen dodatek. Takšne mizice se podajo k različnim stilom, od boemskega do modernega (usnje). Dodatna prednost je, da lahko v prostor vnesejo trenutno priljubljen eklektičen stil.

Da bo tvoja klubska mizica prave barve, si oglej izdelke, ki jih že imaš. Eksperimentiraj z različnimi odtenki ter tako poudari prednosti prostora. Klubske mizice iz stekla in marmorja so zelo priljubljene v temnejših prostorih ali prostorih s skandinavskim pridihom. Naravni odtenki se dobro obnesejo v vsaki mogoči kombinaciji, temni odtenki pa se bolje podajo k klasičnemu ali retro stilu.

 

Uporabnost klubske mizice

Ne pozabi, popolna klubska mizica ni samo čudovita, ampak je tudi praktična. Preizkusi takšno z vgrajenim prostorom za shranjevanje. Nekatere imajo police in predale, ki omogočajo priročno shranjevanj daljincev in drugih stvari, ki jih potrebuješ v bližini sedežne. Druge klubske mizice imajo kolesca za preprosto premikanje. Zdaj, ko veš, kako izbrati popolno klubsko mizico, začni z izbiranjem med našimi spodnjimi izdelki.