Uporabne ideje za izbor TV stojala

Vonj sveže pokovke in zabaven filmski večer! Si pripravljen/-a na kakovostno preživljanje časa v družbi svoje najljubše TV oddaje? Televizija je ena izmed osrednjih točk dnevne sobe, zato je treba vedeti, kako izbrati TV stojalo.

Pomisli na velikost svoje televizije ter se odloči, katero stojalo je bolj primerno. Nato si poskušaj predstavljati, kako se bo TV stojalo podalo v prostor. Poišči tistega, ki je primerno za velikost prostora ter tako ustvari uravnotežen videz. Ne pozabi na svoje želje – pomisli na to, kakšne barve naj bo tvoje TV stojalo. Za dobro kombiniranje stilov ne pozabi na to, iz katerega materiala je izdelano TV stojalo.

Ker je na voljo toliko različnih možnosti, izbira pravega TV stojala ni preprosta. Prav zato so tukaj naša navodila za pomoč; oglej si naše nasvete za nakup popolnega TV stojala za svoj dom.

 

Kako velika je tvoja televizija? – Poskrbi za ujemanje velikosti 

Morda se sprašuješ, kako veliko TV stojalo potrebuješ. To je začetna točka pred nakupom. Če želiš kupiti stojalo za svojo televizijo, jo najprej izmeri. Stojalo mora biti večje od tvoje televizije, da se zagotovi stabilnost in lep izgled.

Mnogi se sprašujejo, ali je lahko televizija širša od stojala. Odgovor je ne, saj mora biti stojalo večje od televizije, da se prepreči njeno prevračanje. Pozornost nameni tudi globini police, saj mora ponujati dovolj prostora za televizijo in dodatno opremo. Poleg varnosti večja stojala ponujajo tudi več prostora za shranjevanje. Dodaj okrasne predmete in tehnologijo kombiniraj s prijetnim dizajnom notranjih prostorov.

Ne pozabi na udobno višino za gledanje. Če te zanima, kako visoko mora biti TV stojalo, je odgovor preprost. Zaslon naj bo v višini oči, ko sediš. Standardna višina televizije je približno 106 cm, vse pa je odvisno od tega, kje sediš. Če potrebuješ večjo fleksibilnost, se odloči za stenski TV nosilec, ki omogoča različne nastavitve.

Nasvet: za pravo razdaljo podvoji velikost ekrana. Televizija z ekranom velikosti 50” (110 cm) naj bo od kavča oddaljena vsaj 220 cm.

Kako izbrati pravo TV stojalo? 

Vse zgoraj omenjeno bo v pomoč pri ustvarjanju udobnega prostora za gledanje televizije in neskončne filmske maratone. Pri tem imej v mislih pomembnost dobrega ujemanja. Poglej, katero TV stojalo se bo ujemalo s tvojim stilom. Na srečo imamo na voljo različna TV stojala, med katerimi lahko izbiraš:

  • TV konzola
  • Enota z odprtimi policami
  • Dnevni regal
  • TV omarica
  • Stenska enota
  • Razvedrilni center

TV konzola je samostojen kos pohištva z zaprtimi policami. Običajno je pravokotne oblike ter zagotavlja veliko prostora za shranjevanje. Če ti je všeč minimalističen stil, izberi dizajn z odprtimi policami. Okvir omarice ima več odprtih polic za doseganje čistega izgleda ter nosilec za TV. To je odlična izbira za majhne prostore, saj ustvarja zračen dizajn.

Dnevni regal je večji kos pohištva, ki ponuja veliko prostora za shranjevanje, saj so okrog televizije nameščene omarice in police. TV omarica je eden izmed kosov pohištva, ki se dobro poda v boemske notranje prostore. Njena največja prednost je, da lahko televizijo tudi skriješ, ko ni v uporabi.

Ker je velikost prostora tako zelo pomembna, obstajata dve čudoviti možnosti. V majhne prostore se lepo poda stenska enota. Te so zelo priljubljene, saj ponujajo veliko odprtega prostora za doseganje čistega videza. Vrtljiva TV stojala zavzamejo še manj prostora ter omogočajo nagibanje televizije.

Če imaš na voljo velik prostor, razmisli o razvedrilnem centru. To je ogromen kos pohištva z bogato konstrukcijo. Ima zaprte omarice, odprte police, predale itd. Nanj postavi knjige, rože in druge dodatke ter ustvari eleganten izgled.

TV stojala so običajno izdelana iz lesa in kovine. Uporabi svojo kreativnost vendar pazi, da se izbrano TV stojalo lepo poda v prostor. Les je bolj primeren za tradicionalno oblikovane prostore, kovina pa se bolje obnese v sodobnem kontekstu. Pomisli na varnost in kupi močno TV stojalo, ki bo preneslo težo televizije.

 

Ne pozabi

Tvoja televizija je lahko privlačen dodatek, ni pa nujno najbolj pomemben. Pozornost nameni razporeditvi v prostoru. Če imaš kamin, je lahko namestitev televizije manjša težava. Če te zanima, kako kombinirati pohištvo, kamin in televizijo, imaš na voljo nekaj možnosti. Televizijo lahko s pomočjo nosilca namestiš nad kamin. Če je prostor dovolj velik, lahko televizijo postaviš na nasprotno steno, TV konzolo ali omarico za televizijo.

Ko razmišljaš o postavitvi televizije, ne pozabi na sistem za urejanje kablov. Izberi TV stojalo, ki lepo skrije kable ter poskrbi za urejen videz. Stojalo s prostorom za shranjevanje lahko shrani tudi druge elektronske naprave, da ne bodo postavljene poleg televizije.

Vzemi si čas in poišči najboljše TV stojalo za svoj dom. Upoštevaj naše napotke ter kupi izdelek, ki bo ustrezal tvojemu stilu in potrebam.