Kako izbrati komodo? Nasveti za nakup popolnega izdelka

Ali si že skoraj končal/-a z opremljanjem doma, vendar še vseeno potrebuješ trendovske rešitve za shranjevanje? Pri iskanju praktičnega kosa pohištva za jedilnico, kuhinjo ali hodnik lahko izbiraš med več možnostmi.

Ni problema, če ne veš, kakšna je razlika med konzolo in komodo. Pripravili smo navodila za to, kako izbrati komodo.

Včasih za iste kose pohištva uporabljamo več različnih izrazov, kot sta na primer komoda in garderobna omarica. Priskrbi si kos pohištva za shranjevanje, ki se bo lepo podal v prostor. Da boš vedel/-a kako izbrati omarico, začni s prepoznavanjem svojih potreb:

  • Prostor, v katerega jo želiš postaviti
  • Njen namen
  • Stil
  • Najboljša velikost, material in barva za ujemanje z drugimi stvarmi

 

Katera komoda je prava zame?

Postopek izbiranja komode ne bi smel biti zahteven. Pomembno je, da razumeš razliko med temi vsestranskimi kosi pohištva. Garderobne omarice se običajno uporabljajo v spalnici, kot rešitev za shranjevanje s predali. Komode igrajo enako vlogo, vendar se najbolje obnesejo v manjših prostorih, kot so ozki hodniki. Ne glede na to, kaj boš izbral/-a, površino lahko vedno uporabiš za postavitev različnih stvari.

Kredence nas spominjajo na bolj romantičen pridih in se pogosto uporabljajo v domači pisarni. Barske omarice so večje in bolj primerne za kuhinjo ali jedilnico, konzolne omarice pa lahko zamenjajo TV omarico. Raziščimo nekaj možnosti.

Nasveti za nakup popolne komode

Ko razmišljaš o tem, kako izbrati komodo, se najprej osredotoči na dimenzije, ne glede na to, za kateri kos pohištva gre. Odloči se, čemu bo omarica služila in ji določi prostor. Nato razmisli o postavitvi in drugemu pohištvu v prostoru. Če omarico potrebuješ za jedilnico, ne pozabi na velikost jedilne garniture. Postavi jo vsaj 60 cm stran od drugega pohištva, da se bodo vrata in predali lepo odpirali.

Kako visoka naj bo komoda? Komode običajno nimajo nog, ali pa so le te nizke, da lahko zagotovijo več prostora za shranjevanje. Ko govorimo o višini, je komoda običajno visoka 80 do 90 cm. To je zelo pomembno, saj je ta višina popolna za serviranje hrane na zabavi. Idealna je tudi za shranjevanje drugih stvari, zato se mora komoda ujemati z višino jedilne mize, saj bo tako ustvarila prijetno ravnovesje.

Ker je na trgu ogromna ponudba komod, razmisli tudi o dolžini. Če imaš velik hodnik ali jedilnico, se lahko odločiš za tri predelke v vrsti, ki skupaj merijo 145 cm. Za majhno spalnico je bolj primerna 60 cm dolga komoda z dvojnimi predali.

 

Material, barva in stil tvoje idealne komode

Komoda je čudovit kos pohištva, ki je na voljo v različnih oblikah, barvah in stilih. Primerna je za vsak prostor, uporablja se lahko za shranjevanje igrač in elektronike ali pa kot razstavno stojalo za revije in knjige. Omarice so zelo vsestranske in na voljo v različnih stilih.

Tukaj je nekaj nasvetov za izbiranje prave omarice ali komode! Začni tako, da se vprašaš kaj si želiš. Priporočamo komodo z vrati, ki je primerna za shranjevanje krožnikov v jedilnici ali pa takšno s steklenimi vrati, ki je popolna za tradicionalno kuhinjo. Predali so vedno plus, komoda s policami pa lahko polepša vsak prostor.

Nekateri se sprašujejo, ali lahko garderobno omarico postavimo v dnevno sobo. Odgovor je da, uporabiš jo lahko kot TV omarico, jo integriraš v svoj razvedrilni prostor ali spremeniš v mini bar. Uporabi domišljijo in uživaj v tej lepi omarici.

Ne pozabi na materiale! Izberi močno leseno omarico, ki se bo podala v tradicionalno kuhinjo. Če ti je všeč minimalistična jedilnica, poišči čiste linije ali pa mešanico lesa in kovine ali stekla. Komode iz predelanega lesa so popolne za vsak stil, saj so vzdržljive in brezčasne. Starinske komode bodo privlačen dodatek za vsak prostor, še posebej v kombinaciji z boemskim dekorjem.

Če se še nisi odločil/-a za barvno shemo, priporočamo, da se malo poigraš. Odloči se za omarico v kontrastni barvi, da bo ta osupljiv kos pohištva resnično izstopal. Če želiš bolj romantičen pridih, so pastelne barve vedno dobra izbira. Temna komoda je precej drzna, bela pa je eleganten dodatek za spalnico.

S toliko različnimi možnostmi se lahko nakup komode zdi zahteven, vendar zagotavljamo, da se lahko pri tem zelo zabavaš. Ne pozabi, omarica mora biti trdna in vzdržljiva, pa tudi modna. Oglej si naša navodila in naše najljubše izdelke ter izberi komodo, ki ti bo všeč.