Nasveti za nakup jedilne klopi – namigi za nakup idealne klopi

Ali želiš ustvariti popolno jedilnico za uživanje z ljubljenimi? Iskanje sedišč ni preprosta naloga. Pomisliti je treba na veliko stvari – postavitev v prostoru, prileganje, obliko itd. Kaj pa jedilna klop?

Naši nasveti so odlična pomoč, če te zanima, kako izbrati popolno jedilno klop. Jedilna klop je prava izbira za modno jedilnico. V zadnjih letih so klopi vse bolj priljubljene in čudovite! So vsestranske in prostorne, saj ponujajo dovolj prostora ter so primerne za vse stile notranjih prostorov.

Kakorkoli, pred nakupom sedišč za jedilnico moramo biti pozorni na več stvari. Premisli, kaj potrebuješ in izberi pravo rešitev za svojo družino in prijatelje. Če želiš ustvariti prijetno jedilnico, ti bomo povedali, kako izbrati barvo jedilne klopi. Črna je brezčasna, ampak ali se poda k boemskemu izgledu tvoje jedilnice? Klopi so praktične in kul, vendar morajo biti tudi udobne. Zato je pomembno, da izbereš jedilno klop iz pravega materiala, saj je na voljo ogromno izbire, od lesenih do oblazinjenih klopi. Poišči pravo zase!

 

Kako izbrati idealno jedilno klop

Preden se spustimo v podrobnosti, bi radi povedali, zakaj boš oboževal/-a svojo novo jedilno klop:

  • Klop za prihranek denarja – več sedišč za manj denarja! To je stroškovno učinkovita rešitev, ki lahko nadomesti 2 ali 3 stole.
  • Ogromna izbira. Klopi so na voljo v različnih tipih in oblikah, zato lahko pri oblikovanju jedilnice uporabiš svojo kreativnost.
  • Večerjaj v stilu! Jedilne klopi so stilska, moderna in brezčasna rešitev!

Zdaj ko veš, zakaj je nakup jedilne klopi prava izbira, poglejmo, katera je popolna zate. Začni z merjenjem. Nakup garniture s klopjo je najlažji način. Samo izmeri svoj prostor in se prepričaj, da je okrog klopi dovolj prostora.

Če želiš kupiti klop za obstoječo jedilno mizo, ne pozabi na to, kako dolga mora biti jedilna klop. Najprej se prepričaj, da je klop poravnana z robom mize. Če imaš dovolj veliko mizo, se lahko odločiš za zelo dolgo jedilno klop.

Ne pozabi pomisliti na stojalo mize – običajen podstavek zagotavlja veliko prostora, noge za mizo pa nudijo manj svobode. Če želiš klop potisniti pod mizo, potem mora biti vsaj 10 cm krajša od dimenzij med nogami mize.

Če imaš na voljo manj prostora, bodo dimenzije jedilne klopi vplivale na praktičnost. Če moraš klop postaviti ob steno se prepričaj, da višina naslonjala ustreza obstoječi postavitvi. Pomisli tudi na viseče kose pohištva, stenske dekoracije in okenska senčila.

Ne pozabi načrtovati vnaprej! Oceni, kaj potrebuješ za sedenje in izberi klop primerne dolžine. Da bodo tvoji ljubljeni udobno nameščeni, upoštevaj priporočeno širino sedeža za odraslo osebo: 60 do 80 cm.

 

Katera jedilna klop je najboljša zate

Tvoja jedilna miza se mora popolnoma ujemati s klopjo, da bo jedilnica resnično idealna. Da boš razumel/-a katera klop je prava zate, si oglej naslednje možnosti:

  • Jedilne klopi za pod mizo
  • Klopi polne dolžine
  • Klopi z ali brez naslonjala za hrbet
  • Kotne jedilne klopi

Sprašuješ se, ali se mora jedilna klop podati pod mizo. Odločitev je tvoja, vse je odvisno od tvojih želja in prostora, ki je na voljo. Jedilna klop za pod mizo izgleda udobno in ponuja več prostora za sedenje, hkrati pa se jo lahko shrani pod mizo, ko ni v uporabi. Priporočamo, da jo kombiniraš z mizo s podstavkom, da bo več prostora za noge.

Ali te zanima, za koliko mora biti miza večja od klopi? Miza naj bo od klopi daljša za 10 do 12 cm. To pravilo najbolj velja za klopi polne dolžine, ki med sedenjem zagotavljajo odlično  udobje. Klop, ki je daljša od mize, ne nudi dobre drže za doseganje krožnika. Standardna globina klopi je 60 cm.

Klop brez naslonjala za hrbet bo vedno zavzela manj prostora ter se lepo prilegala pod mizo, zato bo resnično izkoristila prostor. Takšne klopi na videz povečajo prostor in poživijo jedilnico. Če želiš več udobja, se odloči za klop z naslonjalom za hrbet. Postavi jo v večjo jedilnico, kjer bo prava paša za oči.

Kotna jedilna klop je odlična rešitev za ustvarjanje prijetnega domačega kotička. Če imaš dovolj prostora, jo kombiniraj z elegantnimi stoli. Priporočamo mizo s podstavkom ali mizo okrogle oblike.

Stilska jedilna klop, ki si jo zaslužiš

Pred nakupom klopi imej v mislih estetiko svoje jedilnice. Številni materiali ustvarjajo možnost za doseganje odličnega stila. Pri nakupu jedilne klopi z naslonjalom si oglej stilske zaključke. Oblazinjenje iz blaga je bolj udobna izbira, žamet ali umetno usnje pa lahko vašo jedilnico spremenita v eleganten prostor.

Če želiš bolj dostopen stil, se odloči za leseno klop ali klop iz ratana in ji dodaj barvne blazine. Ko govorimo o barvah, preizkusi odtenke, ki izstopajo. Ko se odločaš o barvni paleti, imej v mislih celotno postavitev. Če ti je všeč minimalističen dekor, bo črna klop poleg nevtralnih odtenkov resnično izstopala. Za toplejši pridih se odloči za zemeljske tone s pridihom barve.

Nakup jedilne klopi za jedilnico je lahko ena izmed najboljših odločitev. Te klopi so vsestranske, praktične in prostorsko varčne. In bodimo pošteni, izgledajo odlično. Premisli, kaj potrebuješ ter upoštevaj naše nasvete na zakup idealne jedilne klopi.