Nakup vrtnega pohištva – vse, kar moraš vedeti

Preživljanje časa na prostem je neprecenljivo. Prav zato moraš kar najbolje optimizirati zunanji prostor, ki ga imaš na voljo, ter resnično izkoristiti njegov potencial.

Majhni balkoni so popolni za jutranje kavice, terase pa lahko zamenjajo jedilnico ob toplih večerih. Če imaš velik vrt, ga lahko spremeniš v zunanja nebesa.

Če želiš razumeti, kako izbrati najboljše vrtno pohištvo za svoje potrebe, si oglej naš vodič za nakup vrtnega pohištva. Tako boš točno vedel/-a, kako oblikovati popoln zunanji prostor.

 

Vremensko odporno vrtno pohištvo 

Največja prednost zunanjega prostora je ta, da je lahko vsestranski. Popoln je za sproščanje po napornem dnevu, za večerjanje na soncu ali prijeten piknik. To je mesto za otroško igro na svežem zraku, prostor za domačo pisarno ali nov ljubiteljski vrtiček.

Vsi imamo radi sonce, ampak kako poskrbeti, da bomo na vrtu uživali celo leto? Odgovor se skriva v vremensko odpornem vrtnem pohištvu in izdelkih za zunanje prostore, s katerimi lahko na svežem zraku uživaš ne glede na vreme.

Prvi korak pri oblikovanju idealnega zunanjega prostora je ta, da mu damo določen namen. Če vemo, kako bomo prostor uporabljali, lahko lažje izberemo potrebno pohištvo. Ali želiš na svojem vrtu uživati celo leto? Potem izberi zunanje pohištvo za vse vremenske razmere, saj je udobno, stilsko in vzdržljivo ter na voljo v različnih stilih, da ustreza različnim okusom.

Pri iskanju najboljše možnosti imej v mislih nekaj stvari, najprej pa se odloči, iz kakšnega materiala bo tvoje novo vrtno pohištvo.

 

Najboljši material za vrtno pohištvo 

Pri izbiri materiala za vrtno pohištvo je zelo pomemben okus. Kljub temu naš seznam začenjamo z najbolj priljubljeno izbiro – ki je tudi naša najljubša – ratan. Ratan nam je všeč zaradi številnih razlogov. Je zelo vsestranski in udoben, pa tudi vzdržljiv, vremensko odporen in lahek ter ne potrebuje veliko vzdrževanja. Ratan je odporen na UV, zato bo odlično izgledal več let.

Če ti je všeč industrijski videz, priporočamo lahek aluminij in močno prašno premazano jeklo. Oba materiala sta zaščitena pred elementi ter zelo dolgotrajna. Na voljo je pohištvo odličnih oblik, ki se poda v industrijske, romantične in sodobne prostore.

Ne smemo pozabiti na les. Les je čudovit in topel, zato lahko poživi vsak prostor. Kljub temu izdelki iz lesa potrebujejo kar nekaj vzdrževanja, v slabem vremenu pa jih je treba shraniti. Plastika je še ena odlična izbira, ki jo pogosto vidimo na modernih vrtovih. Nudi udobje in ne potrebuje vzdrževanja, zato zagotavlja večletno uživanje.

 

Vrste vrtnega pohištva glede na namen uporabe

Izbiraš lahko med različnim pohištvom. Svoj majhen balkon lahko s pomočjo bistro garniture za dve osebi spremeniš v prijeten prostor za pitje kave. Izberi okroglo mizo in dva udobna stola v stilu, ki ti je všeč. Če so ti všeč večerne zabave na terasi, si oglej vrtne jedilne garniture v različnih stilih in oblikah.

Za preživljanje prijetnega časa na soncu v družbi prijateljev ali družine, potrebuješ vrtni kavč ali sedežno garnituro. Ustvari prijeten prostor za sedenje ter mu dodaj tabureje ali modularno vrtno pohištvo iz palet  - od enosedov do garniture za 8 oseb. Vrtne klopi so odličen dodatek za prihranek prostora.

Če bo tvoj vrt prostor za sproščanje, priporočamo nakup ležalnikov ali očarljivih vrtnih postelj. Zunanji prostori so odlični za družabna srečanja. V takšnih primerih pridejo prav zložljivi stoli, vrtne blazine in tabureji ali stolčki za noge.

 

Vrtni dodatki, ki jih potrebuješ

Svoj zunanji prostor kar najbolje izkoristi z dodatki, ki bodo olajšali tvoje življenje, ne glede na situacijo. Ob vročih poletnih dneh zagotovo potrebuješ senčnik za zaščito pred žgočim soncem. Vrtne zabave ne bodo popolne brez vrtnega žara in dodatnih zložljivih barskih stolčkov.

Tvoj zunanji prostor naj bo čist in urejen, zato mu dodaj vsaj eno škatlo za shranjevanje. Izberi takšno, ki se kar najbolje poda k drugim stvarem ter vanjo shrani blazine in druge pripomočke. Služi lahko tudi kot prostor za sedenjem. Ob prijetnih popoldnevih lahko čas preživljaš na gugalnici ali viseči mreži. Da boš lahko zunaj užival/-a tudi v hladnejših dneh, priporočamo nakup ognjišča. Udobne blazine in odeje bodo poskrbele za prijetno preživljanje jesenskih večerov na prostem.

 

Vrtno pohištvo, ki je preprosto za vzdrževanje 

Ko razmišljaš o tem, kako izbrati vrtno pohištvo, veliko vlogo igra preprostost vzdrževanja. Poišči izdelke, ki so preprosti za čiščenje. Pokrivala za vrtno pohištvo so resnično nepogrešljiva. So vodoodporna ter skrbijo za zaščito pohištva, ki ga v slabem vremenu ne moreš shraniti drugam.

Z vsem tem v mislih bo ustvarjanje popolnega zunanjega prostora zabavno in pravi užitek. Oglej si svoj prostor, odloči se čemu bo služil in kupi izdelke, ki ustrezajo tvojim potrebam. Spodaj so navedeni naši najljubši kosi zunanjega pohištva, ki ti bodo dali navdih za ustvarjanje popolnega zunanjega prostora.