4 nasveti za nakup popolnega masažnega stola

Vsi smo precej zaposleni, zato si pogosto zaželimo sproščenih trenutkov, ki nam dajo navdih za začetek novega dneva. Ker nimamo vsi dostopa do wellness centrov in masaž, je morda dobro, da si priskrbiš svoj lasten masažni stol!

Ali te zanima, kako izbrati najboljši masažni stol? Imamo odgovor! Tukaj so nekatere prednosti, ki jih ponujajo masažni stoli:

  • Sprostitev telesa in mišic po dolgem dnevu v službi
  • Masaža znižuje raven krvnega tlaka in zmanjšuje stres
  • V pomoč pri ohranjanju mentalnega in fizičnega zdravja

Jasno je, da lahko z nakupom masažnega stola izboljšaš svoje življenje. Da boš kupil/-a popolnega, imej v mislih nekaj pomembnih stvari. Spodaj si oglej nasvete za nakup masažnega stola, da boš vedel/-a vse, kar je potrebno.

 

     1.       Kakšna je prava velikost masažnega stola?

Za nakup najboljšega masažnega stola bo potrebno opraviti nekaj raziskave. Seveda ti mora biti všeč, vendar je masažni stol precej velik, zato se mora lepo prilegati v notranji prostor. V mislih imej tudi ceno stola. Ker imajo številni masažni stoli raznolike funkcije, niso nujno poceni.

Najprej izberi pravo mesto za svoj masažni stol. Običajno so precej veliki, zato potrebuješ dovolj prostora. Nekateri imajo oporo za noge, drugi pa udobna naslonjala za roke.

Standardne dimenzije nagnjenega masažnega stola so približno 75 x 160 x 85 cm (Š x G x V). V večini primerov naj bo za stolom do 1 m prostora, da lahko resnično uživaš v nagnjenem položaju. Nekateri stoli imajo funkcijo Zero space, ki zahteva samo 10 cm prostora med naslonjalom stola in steno.

Priporočamo, da preveriš natančne dimenzije stola, ki ti je všeč, ter si ogledaš, kam v tvoj dom se bo podal. Majhen masažni stol je lahko odličen dodatek za tvojo dnevno sobo, domačo pisarno ali celo spalnico. V mislih imej tudi težo stola, ki se lahko s časom pozna na tleh. Stol postavi na preprogo, da preprečiš poškodbe talnih površin.

 

2.          Izgled je vedno pomemben...

... še posebej, ko govorimo o masažnem stolu! Masažni stoli so se razvili na področju funkcij, pa tudi dizajna. Nekateri priljubljeni modeli izgledajo zelo futuristično, kar je popolno za moderne notranje prostore. Drugi so bolj klasični ter bolj primerni za kombiniranje z različnimi stili.

3.      Kakšen stil ti je všeč? Izberi pravo barvo in material

Tvoj masažni stol bo tvoja oaza sprostitve, zato mora biti stol vzdržljiv in zelo udoben. Te lastnosti se razlikujejo od stola do stola, odvisno od uporabljenih materialov. Poišči masažni stol z gladko teksturo oblazinjenja, da boš lahko resnično užival/-a v neverjetni domači masaži.

Najbolj priljubljena izbira so masažni stoli iz usnja in umetnega usnja, saj so vzdržljivi, preprosti za čiščenje in izjemno mehki na dotik. Usnje – pravo ali ne – je klasična izbira za stol, ki se poda povsod.

Če si želiš vseh prednosti modernega masažnega stola, priporočamo oblogo iz blaga. Ti stoli so pogosto kombinirani z lesenim okvirjem, zato spominjajo na klasičen stol z vsemi masažnimi funkcijami. Takšen stol lahko resnično poživi tvoj prijeten dekor.

Kako izbrati barvo masažnega stola? To je precej preprosto: ali želiš ustvariti drzen vtis, ali si želiš, da se stol lepo poda k obstoječemu dekorju? Temnejše in nevtralne barve ustvarjajo prijetne prostore, živahna barva pa bo poskrbela, da bo masažni stol prava zvezda tvoje dnevne sobe.

 

 

4.      Masažne funkcije

Pri pregledovanju vseh masažnih funkcij ni treba pretiravati. Veliko masažnih stolov ima več masažnih točk – za ramena, hrbet in noge. Nekateri imajo zračne blazine, drugi masažne valje, tretji pa kombinacijo obojega.

Pomisli na to, kaj želiš, saj je masaža s pomočjo zračnih blazin bolj nežna do mišic. Valji zagotavljajo bolj intenzivno masažo, ki bo učinkovito sprostila bolečine v mišicah.

Ali si želiš, da ima tvoj stol grelno funkcijo? Ta posebna funkcija prinaša številne prednosti, saj sprošča stres in utrujenost ter hkrati stimulira pretok krvi. Funkcija za samodejno zaznavanje je še ena uporabna funkcija, saj masažne šobe prilagodijo svoj položaj glede na obliko tvojega telesa ter tako zagotavljajo najboljšo masažo. Oglej si še druge posebne funkcije ter se odloči, kateri masažni stol je popoln zate.

Za še več navdiha si spodaj oglej naše najljubše masažne stole.