umetno božično drevo

Vodič za nakup umetne novoletne jelke

Božič se hitro bliža, kar pomeni, da je treba dom okrasiti za prihajajoče praznike. Ker se božič odvija okrog novoletne jelke, je smiselno, da se pred nakupom malo razgledaš naokrog.

Novoletna jelka je povezana z veselim okraševanjem. Prav zato je pomembno, da si priskrbiš pravo novoletno jelko – da lahko ustvariš prijetno božično vzdušje.

Katera ti je bolj všeč, umetna ali prava novoletna jelka? Če ne želiš čistiti nereda za pravo jelko ter želiš svoje drevesce uporabiti vsako leto, se odloči za umetno novoletno jelko. Zdaj je najboljši čas za nakup. Vzemi si čas ter izberi pravo obliko, višino in stil. Ta nakupovalni vodič smo sestavili, da boš lažje izbral/-a pravo novoletno jelko.

 

Izberi novoletno jelko primerne višine in oblike

Nakup prave novoletne jelke ni tako preprost. Jelka se mora lepo podati v prostor in biti hkrati impresivna. Pomembna je tudi njena oblika, saj ta vpliva na izgled dekoracij. Na srečo lahko s pomočjo našega vodiča poiščeš najboljšo novoletno jelko.

Večina se odloči za postavitev novoletne jelke v dnevno sobo. V tem primeru oblika prostora in obstoječi dekor vplivata na velikost in višino popolnega drevesca. V našem vodiču za izbor prave velikosti upoštevamo tudi obliko drevesca.

Odločiš se lahko za nižjo novoletno jelko višine 120 cm ali pa višino 240 cm. Če je jelka prenizka, bo v veliki dnevni sobi izgledala zelo majhna, 240 cm jelka pa bo dobro izgledala samo v prostorih z visokimi stropi. Ne pozabi na obliko, ki se popolnoma poda v tvoj dom, zato si poglej različne oblike umetnih novoletnih jelk, da lahko najdeš pravo zase.

Ozka in visoka novoletna jelka

Za moderne praznične prostore priporočamo ozko in visoko novoletno jelko. Njena vitka silhueta je odlična minimalistična izbira za tvoj dom. Takšna novoletna jelka ima več prednosti. Izberi jo, če nimaš veliko prostora. Tako lahko prihraniš tudi pri okraskih, saj jih ne potrebuje veliko.

Ozka novoletna jelka

Podobna izbira, ki je odlična za majhne prostore, je ozka novoletna jelka. Čeprav je ozka, je vseeno zelo lepa. Za prostore z visokim stropom izberi ozko novoletno jelko, ki je visoka 200 cm. Nanjo obesi majhne okraske v minimalističnem stilu ali pa izberi večje, da bo jelka resnično zasijala.

Cela novoletna jelka

Najbolj vsestranska je običajna novoletna jelka, ki se lepo poda v vsak prostor. Je srednje velika ter ima veliko vej, zato je prijeten dodatek za božične praznike. Izberi primerno višino za svoj prostor in nanjo obesi lepe okraske.

Obrnjena novoletna jelka

Če v svoji dnevni sobi želiš nekaj posebnega, izberi obrnjeno novoletno jelko. To je zelo neobičajna izbira, zato bo privabila veliko pogledov. Je močna in stabilna, nastavljive veje pa omogočajo uživanje v njeni bogati obliki. Pri okraševanju ne pozabi na kreativnost, da dosežeš tisti sanjski praznični izgled.

notranjost z božičnim drevescem

Poišči umetno novoletno jelko najlepše barve

Zelena novoletna jelka je tradicionalna izbira, saj spominja na pravo drevesce ter je preprosta za okrasitev. Je klasična in nikoli ne razočara, saj izgleda kot prava novoletna jelka.

Na voljo so tudi številne druge zanimive možnosti. Če želiš poudariti lepoto zime, izberi belo novoletno jelko. Ta je elegantna in prijetna, nanjo pa lahko obesiš kreativne dodatke. Umetne novoletne jelke so na voljo tudi v drugih živahnih barvah, s katerimi lahko v svoj dom vneseš praznično vzdušje.

Modre novoletne jelke

Zelo drzna izbira: modra novoletna jelka, ki popolnoma ustreza letošnjim trendovskim modrim odtenkom. Da bo še bolj izstopala, nanjo obesi srebrne in zlate okraske. Če bo tvoja jelka manjša (120 cm), jo postavi na belo mizico in tako poskrbi za prijeten videz.

Roza novoletne jelke

Roza in barva šampanjca sta zelo moderni. Roza novoletna jelka v kombinaciji z zlatimi okraski je privlačen dodatek za vsak dom. Svojo poišči na vidaXL ter raje izberi večjo, do višine 240 cm, da ustvariš pravo božično vzdušje.

Rdeče novoletne jelke

Še ena osupljiva izbira je rdeča novoletna jelka, ki bo tvoj dom spremenila v pravo praznično deželo. Nanjo obesi bele in srebrne okraske in poskrbi za pristno božično vzdušje.

Zlate novoletne jelke

Zlata novoletna jelka je popolna, če želiš nekaj posebnega. Že sama po sebi je dovolj glamurozna, vendar jo lahko s pravimi lučkami še polepšaš. Postavi jo v jedilnico, dnevno sobo ali celo hodnik (če imaš raje manjše novoletne jelke).

 

Ustvari nekaj posebnega: božično-novoletne lučke in okraski

Ko izbereš popolno barvo, velikost in stil se začne zabava: okraševanje novoletne jelke! Poskrbi, da se bo lepo podala v tvoje notranje prostore in k drugim božičnim okraskom.

Na več načinov lahko poskrbiš, da bo tvoja umetna novoletna jelka še bolj čudovita. Izberi lučke za novoletno jelko in kombiniraj več različnih. Na voljo so v več oblikah in barvah, zato poskrbi, da se bodo izbrane lučke lepo podale k barvi in stilu drevesca.

Lahko kupiš posamezne LED lučke za novoletno jelko ali pa izbereš novoletno jelko, ki je že okrašena z LED lučkami. Te lučke so energijsko učinkovite ter prihranijo veliko truda pri iskanju pravih lučk. Ne glede na to, kakšno je tvoje drevesce, potrebuješ tudi podlogo, da bo podstavek izgledal malo bolj prazničen. Improviziraj in ustvari svojo podlogo iz darilne folije ali odeje iz umetnega krzna.

Zadnji korak pri okraševanju novoletne jelke je, da izbereš prave okraske in novoletne bučke. Na voljo je neskončno možnosti. Osupljive barve, inovativne božične oblike in celo personalizirane bučke. Izbira je tvoja, samo poskrbi, da bodo božični okraski uravnoteženi.

vrste umetnih božičnih dreves

Kakšna je tvoja najljubša novoletna jelka?

Okraševanje novoletne jelke je zelo zabavno, še posebej, če to počneš v družbi družine ali prijateljev. Poišči prave okraske, ki se bodo podali k stilu novoletne jelke, ki ga želiš.

Če si želiš trendovske okraske, priporočamo, da si ogledaš najbolj priljubljene novoletne jelke. Oglej si nekatere izmed najbolj čudovitih jelk, ki so na voljo.

Podeželske novoletne jelke

Naravna novoletna jelka je odlična izbira za podeželske notranje prostore. Odloči se za čudovito zeleno umetno novoletno jelko ter nanjo obesi papirnate okraske in ročno izdelane kose v naravnih barvah.

Moderne novoletne jelke

Z  belo novoletno jelko in lučkami lahko ustvariš minimalistični vtis. Uporabi lučke na vrvici in okraske v preprosti barvni shemi. Izberi bučke v mehkejših odtenkih ali bučke iz blaga ali žameta.

Zasnežene novoletne jelke

Če te daje nostalgija in se z veseljem spominjaš svojih otroških božičnih dni, izberi zasneženo novoletno jelko. Ta imitira zasneženo jelko ter božičnim okraskom dodaja bogato teksturo. Za moderen pridih uporabi bele ali srebrne okraske ali pa ustvari tradicionalen pridih z drzno rdečo barvo.

 

Čarobna novoletna jelka: vse je v detajlih

Novoletna jelka je čudovita ter ustvarja tisto pravo praznično vzdušje. Vsi si želimo, da novoletna jelka tudi prijetno diši. Prava novoletna jelka prijetno diši ter v prostoru ustvarja domače vzdušje. Ker pravo drevesce ni vedno na voljo, izberi realistično umetno novoletno jelko. Da si zagotoviš prijeten vonj novoletne jelke, ne pozabi na okraske z božičnim vonjem, sveče ali dišave.

Ko izbiraš material novoletne jelke, je najbolj priljubljen PVC in PE. Novoletne jelke iz PVC-ja so priljubljena izbira, saj so zelo ugodne. Imajo košate veje ter izgledajo lepo, predvsem pa ni potrebe po čiščenju odpadlih iglic.

Novoletne jelke iz materiala PE imajo 3D vejice, ki izgledajo prav tako kot prave. Na voljo so po malo višjih cenah, vendar so zelo realistične po obliki in izgledu. S takšno novoletno jelko lahko uživaš več let.