artificial Christmas tree

Nakupovalni vodič za božična darila s posebnim pridihom - darila, ki jih je mogoče izdelati doma

Ali so na tvojem seznamu božična darila, ki jih je mogoče izdelati doma? Morda nimaš dovolj časa, ne veš kako se lotiti doma izdelanih božičnih daril ali pa ti morda niso tako všeč kot tista, kupljena v trgovini. Morda si premisliš s tem izjemno informativnim - in zabavnim - nakupovalnim vodičem za darila! 

Pogovorimo se o upravljanju s časom. Ljudje mislijo, da izdelovanje božičnih daril zahteva veliko časa. Pravzaprav je na voljo ogromno idej, ki jih lahko hitro uresničiš z malo ali brez truda. V naslednjih poglavjih bomo omenili nekaj odličnih primerov.

Poleg pomanjkanja časa, se morda med razlogi za to, da ne poskusiš z izdelavo božičnih daril skriva tudi misel, da za to potrebuješ veliko različnih pripomočkov. Resnica je, da imaš doma zagotovo ogromno primernih pripomočkov. Enako velja za orodja, ki jih potrebuješ za izdelavo lastnih daril.

Kaj naredi doma izdelano božično darilo resnično posebno? Njegova emocionalna vrednost. To je popoln način, da posebnim ljudem v svojem življenju pokažeš, koliko ti pomenijo. Bolj kot karkoli drugega, bodo cenili čas in misli, vložene v darilo, ter spomine, ki jih ustvarja.

Ali smo omenili, kako stroškovno učinkovita so lahko doma izdelana božična darila? Samo predstavljaj si: malo ustvarjalnosti z izdelki, ki jih že imaš doma. Potem lahko to doma izdelano darilo podariš kot simbol svoje ljubezni do nekoga posebnega. Je še kaj boljšega od tega?

 

Kako se pripraviti na ustvarjanje edinstvenih božičnih daril

Personalizirana božična darila so popolna, da ljudem v svojem življenju pokažeš, koliko ti je mar. Spodbujamo te, da na to gledaš kot na zabavno in ustvarjalno dejavnost ter nam zaupaš in v njej uživaš! Da ne omenjamo terapevtskih prednosti uporabe domišljije za ustvarjanje ročnega dela, ki bo nekomu prineslo veliko veselja.

Ali veš, zakaj so doma izdelana božična darila najboljša? Ker je bilo vsako izmed teh daril izdelano posebej za osebo, ki ga bo prejela. Prav zato moraš najprej pomisliti, zakaj je ta oseba zate posebna. Pomisli na njegove ali njene hobije, interese, zabavne skupne spomine in druge stvari, ki tej osebi prinašajo veselje. 

Za začetek potrebuješ nekaj pripomočkov: 

 • stara nit in igla, pa tudi škarje
 • lepilo in pištola za lepilo
 • akrilna barva, barvice ali voščenke
 • barvni ali krep papir
 • kosi blaga, kot je žamet ali til za trakove in podobne izdelke
 • bleščice. Z bleščicami ne moreš zgrešiti!

XL nasvet: Uporabi stara oblačila ter si priskrbi tkanine, ki jih potrebuješ za ustvarjanje nenavadnih božičnih daril! Še ena okolju prijazna praksa je recikliran papir, kot na primer star darilni papir in stare knjige.

 

DIY Christmas gift box inspiration

DIY Christmas gift box inspiration

Svojim božičnim darilom dodaj poseben pridih

Obstaja neskončno možnosti za doma izdelana božična darila. Imamo nekaj prikupnih in enostavnih nasvetov za doma izdelana božična darila, ki bodo resnično razveselila tvojo družino in prijatelje!

 • Foto kolaž je odlično doma izdelano božično darilo. Priskrbi si velik okvir in natisni svoje najljubše trenutke z osebo, ki jo želiš presenetiti. Ustvari nekaj posebnega z različnimi kosi blaga ali vrvice iz jute ter dodaj zabavno papirnato ozadje. Za bolj zabaven videz fotografije prilepi skupaj ali pa jih z barvnimi ščipalkami obesi na svetlobno verigo.
 • Se ti ne zdi, da so doma izdelana držala za sveče prikupna božična darila? Potrebuješ samo nekaj praznih kozarcev, ki jih lahko okrasiš kakor koli želiš. Lahko jih pobarvaš, nanje prilepiš stvari ali pa jih okrasiš s sijočimi bleščicami, ki smo jih omenili prej. Ne pozabi dodati barvitih sveč ali sveč brez plamena - za dodatno varnost. 
 • Ali znaš plesti, kvačkati ali šivati? Potem lahko podariš ročno izdelano odejo, komplet volnenih rokavic ali celo par nogavic s posebnim sporočilom.
 • Morda so najboljša doma izdelana božična darila darilne škatle. Razmisli o okrasitvi škatle za čevlje, ki jo lahko napolniš z majhnimi, a pomembnimi dobrotami. Priporočamo dodajanje sveče, steklenice vina, vrhunskega mila ali domačega peciva. 

XL nasvet: Svojemu doma izdelanemu božičnemu darilu vedno priloži ročno napisano vizitko ali sporočilo. To je čudovit način, da osebi poveš, koliko ti pomeni. Če se še bolj potrudiš z rokopisom to darilu doda resnično intimen pridih, ki bo zelo cenjen. Tudi, če tvoja pisava ni najlepša.

 

Naredi sam: božična škatla iz kartona

 • 1. korak

  Za začetek izreži kvadrat iz papirja v velikosti, ki jo želiš za svojo darilno škatlo. Poveži 4 vogale v obliko X. Prepričaj se, da so točno na sredini.

 • 2. korak

  Prepogni vogale do sredine X. Prepričaj se, da se popolnoma stikajo, da bo tvoja škatla popolnoma simetrična.

 • 3. korak

  Ko odpreš stranice, zloži trikotne zavihke na vrhu in na dnu navznoter. Dva od začetnih zloženih delov ter zgornji in spodnji trikotni zavihek morata biti še naprej obrnjena proti sredini.

 • 4. korak

  Medtem ko odpiraš zgornji in spodnji zavihek, potisni dva stranska zavihka na sredino. Nato vsak kos ponovno zloži proti sredini, tako da se navpične ravne črte robov srečajo s tistimi na sredini.

 • 5. korak

  Zgornje, manjše trikotnike zloži čez stranske trikotnike. Ko so zloženi, zloži dva stranska trikotnika, ki sta še nedotaknjena. Vsi morajo biti popolnoma zloženi, dokler ni dosežen rez.

 •  

Ugodna darila za vse ljubljene

Če res ne najdeš navdiha za izdelavo DIY božičnih daril, ne skrbi! Katero koli od zgornjih idej lahko uporabiš tudi za zavijanje daril, kupljenih v trgovini. Videti bodo čudovito ter hkrati izkazovala tvojo skrb in vloženi trud.

Zate imamo nekaj fantastičnih idej za darila v zadnjem trenutku, ki so hkrati zabavna in ugodna božična darila. Nekatera so celo božična darila pod 25 €, ali ni to super?

Najlažje je podariti praznične okraske, kot so na primer podloge za novoletno jelko. Da ohraniš prijeten domač občutek, ki ga prinaša božič, si morda želiš ogledati naše udobne odeje in okrasne blazine. Odlične so za okrasitev kavča, pa tudi praktične. Če je obdarovanec navdušen nad notranjim oblikovanjem, je lahko vaza, dodatek za dom ali okrasna posoda popolno darilo. 

XL nasvet: Kombiniraj! Če se odločiš za nakup božičnih daril, lahko vključiš nekaj ročno izdelanega. Peka sladkarij, kot so makroni, je fantastična ideja. Lahko izdelaš tudi praznične okraske, kar ti bo vzelo manj kot 10 minut. Kot okraske za novoletno jelko bi izbrali suho sadje in rože, povezane s pisanim trakom.