Oblikuj svoj sanjski vrt - uresniči svoje ideje


Kakšen je tvoj sanjski vrt? Zapri oči in si predstavljaj. To je več kot samo kos trave z nekaj rožami. To je mirna oaza, ki združuje čudovito zelenje, pisane cvetove in udobno pohištvo. Morda si želiš botanični raj ali pa prijeten mestni kotiček za popoldanski oddih. Dobra novica je, da so možnosti neskončne. Tvoja izbira je, ali želiš majhen cvetoči vrt na balkonu ali prostor, opremljen z elegantnim pohištvom.

Koraki za ustvarjanje sanjskega vrta: 5 nasvetov in trikov

S pravimi nasveti je oblikovanje tvojega sanjskega vrta precej enostavno. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov in trikov, ki ti bodo pomagali oživiti tvojo vizijo:

  1. Oceni svoj prostor. Analiziraj svoj zunanji prostor in razmisli o sončni svetlobi, kakovosti tal in drugih značilnostih okolice. Te podrobnosti ti bodo pomagale izbrati primerne rastline.
  2. Izberi svoj slog. Te privlači sodobni minimalizem ali rustikalni šarm? Izberi slog, ki bo rdeča nit tvojega vrta. Razmisli tudi o zasnovi svoje hiše, da se ji bo vrt lepo prilegal.
  3. Načrtuj postavitev. Izmeri prostor in skiciraj grobo postavitev svojega vrta. Dodaj sprehajalne poti, prostor za sedenje in posebne kose, kot so vodne fontane ali skulpture.
  4. Izberi prave rastline. Izberi rastline, ki ustrezajo podnebju in tvojemu slogu. Za vsestranski prostor kombiniraj cvetje, grmičevje in zelene rastline. Oglej si, katere vrste gojijo tvoji sosedje. Tako lahko izbereš primerne rastline glede na vremenske razmere in prst.
  5. Dodaj osebni pridih. Svojemu vrtu dodaj poseben čar s skulpturami, zvončki na veter in zunanjimi svetili.

  

Kako vključiti pohištvo v svoj sanjski vrt

Pri oblikovanju sanjskega vrta veliko vlogo igra pohištvo. Tukaj je nekaj nasvetov za vključitev pohištva v zunanji prostor:

  • Izberi trpežne materiale: odloči se za materiale, odporne na vremenske vplive, kot so ratan, tikovina ali aluminij. Prenesli bodo različne elemente in z minimalnim vzdrževanjem izgledali kot novi.
  • Ustvari udoben prostor za sedenje: sedeže razporedi tako, da spodbudiš sprostitev in druženje. Razmisli o zanimivih možnostih, kot so ležalniki, klopi in viseče mreže.
  • Elegantna oprema: svojo zunanjo oazo polepšaj s prijetnimi blazinami in odejami. Zunanje preproge bodo dodale toplino in udobje.
  • Sprejmi vsestranskost: izberi kose pohištva, ki so primerni za različne dejavnosti, kot so obroki na prostem in poležavanje na soncu.

 

Nosilci in opore za rastline

35.99 €

Vključno z DDV

+ 8 možnosti
33.99 €

Vključno z DDV

11,33 € /m²


Cvetlični lonci

-10% V trendu
114.99 €

Vključno z DDV


Dodatki za fontane in ribnike

V trendu
37.99 €

Vključno z DDV

+ 67 možnosti
34.99 €

Vključno z DDV

58,32 € /m²


Bazenski grelniki

544.99 €

Vključno z DDV

27.99 €

Vključno z DDV


Kompleti gugalnic in igralni seti


Sodi za deževnico

182.99 €

Vključno z DDV


Zunanja svetila

65.99 €

Vključno z DDV

Ponudba V trendu
85.99 €

Vključno z DDV


Ptičje hišice


Sanjski vrtovi naših strank


Naj te navdihnejo sanjski vrtovi naših strank. Oglej si fotografije in nasvete ter začni s prenovo svojega vrta.

#sharemevidaxl


Zelo smo veseli, ko vidimo, da naše stranke z našimi izdelki ustvarjajo čudovite prostore ter jih delijo pod #sharemevidaXL. Ustvarjalnost naših strank je resnično navdihujoča, od osupljivih vrtov do udobnih notranjih prostorov. Tudi ti se lahko pridružiš naši skupnosti ter deliš svoje kreacije vidaXL. Ohranimo našo strast do lepih in udobnih bivalnih prostorov ter drug drugega navdihnimo k ustvarjanju še bolj neverjetnih dizajnov!

Odkrijte vse

Zaključek


Tvoj sanjski vrt je le nekaj idej stran in tukaj smo, da ti pomagamo na vsakem koraku. Torej, poišči svoje vrtnarske rokavice in izrazi svojo ustvarjalnost! Ne pozabi, da tvoj vrt ni le zbirka rastlin. To je tvoja zgodba o zen prostoru, kjer se bodo ustvarjali najlepši spomini. Veselo vrtnarjenje in naj tvoj sanjski vrt zacveti od sreče!