Prostostoječih bazenov

null

Prednosti prostostoječih bazenov

Prostostoječi bazeni so vse bolj priljubljeni. Bazeni so vse bolj cenovno dostopni, poletja pa vse bolj vroča, zato je pametno, da si za svoj vrt priskrbiš bazen, ki ti bo omogočil, da se ohladiš med rekordno visokimi temperaturami. Prostostoječi bazeni ponujajo kar nekaj prednosti.

  • So zelo preprosti za postavitev. Že sama priprava terena na vgradni bazen traja več tednov, da ne omenjamo števila mojstrov, ki morajo pri tem sodelovati. Prostostoječi bazen lahko postaviš sam/-a.
  • Preprosta postavitev pomeni tudi to, da je bazen bolj ugoden. Ni potrebe po najemanju delavcev, tvoj vrt pa je že pripravljen.
  • Ti bazeni so bolj varni, saj vanje ni mogoče pasti. Ne potrebujejo dodatne ograje, zato so odlična izbira za otroke.
  • Nekatere vrste lahko pozimi shraniš, zato ni treba skrbeti za vzdrževanje v času neuporabe.

 

Imamo prostostoječe bazene za vsak okus

Ponujamo različne prostostoječe bazene. Oglej si naše bazene različnih oblik in velikosti ter poišči tistega, ki je najbolj primeren za tvoj zunanji prostor.

Glede na velikost in obliko svojega vrta lahko izbiraš med okroglimi, ovalnimi in pravokotnimi bazeni. Za otroke izberi majhen in plitek bazen, ki jim bo zagotovil varno igro, ali pa se odloči za 7-metrski bazen ter pripravi veliko zabavo na svojem vrtu.

Pri nas lahko najdeš prostostoječe bazene, ki jih lahko takoj napolniš z vodo. Nekateri imajo napihljiv obroč za dodatno varnost.

Jekleni okvirji za bazene so običajno večji in bolj robustni. So tudi dolgotrajni in preprosti za postavitev, na vrtu pa lahko stojijo celo leto.

 

Kako izbrati najboljši bazen za svoj zunanji prostor

Pri izbiri prostostoječega bazena imej v mislih nekaj stvari.

  • Izmeri svoj vrt

Prepričaj se, da se bazen poda na tvoj vrt ali prostor, ki ga imaš na voljo – raje izmeri, da ti kasneje ne bo žal.

  • Preveri lokalne predpise

V nekaterih mestih obstajajo predpisi o prostoru med bazenom in okoliškimi strukturami. Te v naprej preveri in se prepričaj, da ne kršiš pravil.

  • Izberi obliko

Okvirji za bazene so na voljo v različnih oblikah (okrogli, ovalni, pravokotni itd.), nekateri izmed njih so bolj primerni za velikost ali obliko tvojega vrta, kot drugi.

  •  Izberi višino stene

Višina bazenskih sten določa globino. Preden se odločiš, razmisli o tem, kdo bo uporabljal bazen. Če je bazen preglobok, otrokom morda ne bo všeč. Če je preplitev, morda ne bo dovolj zabaven za odrasle in izkušene plavalce.

  • Stalen ali začasen bazen

Nekatere bazene lahko pustiš zunaj tudi pozimi. Druge je treba shraniti, da jih lahko naslednje poletje ponovno uporabiš nepoškodovane.

Ne glede na to, kaj iščeš, pri nas lahko najdeš pravi izdelek. Oglej si naš katalog, uporabi filtre in poišči najboljši bazen za svoj vrt ter čim prej priredi svojo prvo poletno zabavo! 

Prikaži več Prikaži manj
(0 rezultatov)